به گزارش خبرنگار مهر، نادر طالبزاده دبیر سومین جشنواره فیلم عمار با بیان این مطلب در مراسم افتتاحیه این جشنواره که با حضور هنرمندان و خانواده شهدا و با سخنرانی حجتالاسلام علیرضا پناهیان در سینما فلسطین تهران برگزار شد، با اشاره به این مطلب که جشنواره فیلم عمار نیروی متخصص در زمینه ساخت فیلم هایی با موضوع انقلاب اسلامی تربیت کرده است گفت: جشنواره فیلم عمار با توجه به عمر کوتاه خود در حد توان و امکانات توانست نیروهای خوبی تربیت کند و حاصل این تلاش را با برخی از فیلمهای خوب و خوش تکنیک در این جشنواره می توان دید.
وی در ادامه افزود: تربیت نیروهای خلاق و مستعد در این عرصه در طول تمام این سالها از سوی نهادهایی که اتفاقا وظیفه انجام چنین کاری را داشتند، مغفول مانده است. حال این سئوال را میپرسم که آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی در طول 30 سال گذشته آیا یک جلسه برای تربیت نیروهای انقلابی در عرصه دراماتیک گذاشته است؟
دبیر سومین دوره جشنواره عمار در ادامه با اشاره به تلاشهای شهید مرتضی آوینی برای تربیت نیروهای خلاق در عرصه فیلمسازی انقلابی گفت: مرتضی آوینی در طول تمام سالهایی که در این عرصه فعالیت می کرد خالصانه نیروهای خوب را تربیت کرد که حاصل آن را میتوان در آثاری چون "آخرین روزهای زمستان" که یک مستند کم نظیر بود ارزیابی کرد.
دچار خلا برنامهسازان و فیلمسازان با تفکر انقلابی هستیم
طالبزاده با اشاره به این مطلب که در عرصه سینمای بلند داستانی هنوز نیروی تربیتشده نداریم، گفت: یکی از مشکلات موجود در عرصه سینمای انقلابی این است که کارگردانها و نویسندگان درامپرداز و داستانگو پرورش ندادهایم. در ماه مبارک رمضان وقتی به ویترین سیمای جمهوری اسلامی ایران نگاه میکنیم شاهد هستیم که در میان انواع و اقسام سریالهایی که روی آنتن میرود تنها 10 درصد از برنامهسازان تفکر انقلابی دارند و متاسفانه در این زمینه دچار خلاء هستیم.
وی افزود: بسیاری از کارشناسان معتقدند که تربیت نیرو در حوزه سینما در دانشگاهها شکل می گیرد اما من با این نگاه مخالف هستم چون تجربه نشان داده دانشگاه غالبا نیروی انقلابی از نوع درامنویس و داستانپرداز که دغدغه انقلاب اسلامی داشته باشد، تربیت نکرده است.
فیلمسازان انقلابی در دانشگاههایمان تربیت نمیکنیم
طالبزاده در ادامه بیان کرد: به اعتقاد من 50 درصد از نیروهای خروجی تربیتشده دانشگاهها فیلمسازان سکورال هستند و تنها 20 درصد از فیلمسازان انگیزههای انقلابی دارند. بنابراین باید بپذیریم که در این زمینه کمکاری کردهایم.
دبیر سومین جشنواره فیلم عمار گفت: با این اوصاف وقتی نیروی مناسب در این موضوع تربیت نکرده ایم نباید انتظار داشته باشیم تا آثار شاخص در حوزه افکار ایدئولوژیک انقلاب تولید و اشاعه داده شود.
طالبزاده در پایان صحبتهای خود گفت: جشنواره عمار رویدادی متعلق به حزباللهیها با افق انقلاب اسلامی است که امیدواریم بینالمللی شود.
جشنواره عمار از رفتار انقلابی امام خمینی (ره) الگو گرفته است
در ادامه این مراسم حجتالاسلام علیرضا پناهیان وجود جشنواره عمار را نوعی الگوپذیری از رفتار انقلابی امام خمینی (ره) دانست و گفت: امام انقلاب را در همه عرصهها مردمی کرد و مردمی هم اداره کرد و اینگونه انقلاب در همه عرصهها گسترش پیدا کرد.
وی در ادامه باگفت: امام زیاد معطل حوزه نشد؛ هر کدام از علما که همراهی کردند با امام بودند و کسانی را که مخالفت می کردند با تذکری کوتاه سعی در متقاعد کردنشان داشتند در غیر این صورت اگر همراهی نمی کردند عناصر مردمی جایگزین آنها میشدند.
مردم در بسیج باید دورههای مستندسازی میدیدند
نایب رییس شورای مرکزی قرارگاه عمار در ادامه متذکر شد: براساس این الگو برای ارتقای سینما و رسانه باید به مردم نیز مراجعه کرد و همانگونه که بسیج در دفاع از مردم سریع وارد خواهد شد باید این استعدادیابی بسیجیوار صورت میگرفت.
پناهیان در ادامه صحبت های خود با اشاره به این مطلب که مردم در قرارگاه های بسیج باید مستند سازی را یاد می گرفتند گفت: در دوران جنگ مردم در بسیج آموزش کار با سلاح را یاد میگرفتند و حال اینکه اگر تدبیر بود پس از جنگ هم بسیج باید در امر فرهنگ سازی به مردم بیش از پیش قدم بر می داشت و در این زمینه مردم در بسیج دورههای مستندسازی میدیدند.
وی افزود: جشنواره عمار در حوزه فرهنگ با مردم شکل گرفت و به صورت مردمی اداره شد و نه سپاه و نه صداوسیما در شکل گیری آن نقشی نداشتند درست مانند بسیاری از پدیده های فرهنگی که مانند روزهای اول انقلاب این جشنواره شکل گرفت.البته امیدوارم جشنواره فیلم عمار مانند سایر جریان های فرهنگی و انقلابی که روزی خروشان جوشید و در نهایت خشکید اینگونه نباشد و اگر هم خشکید جشنوارههای جدید و چشمههای جدید با اسمی چون مقداد شکل خواهد گرفت.
عماریها چشم به جایزه های سینمایی ندوختند
حجتالاسلام علیرضا پناهیان در ادامه صحبت های خود با اشاره با تفاوت های جشنواره فیلم عمار با دیگر جشنوارهها گفت: یکی از تفاوتهای اساسی این جشنواره با سایر جشنوارههای دیگر این است که فیلمسازان عماری چشم به افتخارات فرهنگی و هنری برای ثبت در کارنامه کاری خود ندوخته اند.البته کسب جایزه از افتخارات کارنامه کاری افراد است و لزوما پدیده بدی نیست، اما در عمار افراد به دنبال کسب افتخار نیستند بلکه برای افتخارآفرینی برای انقلاب اسلامی به عمار میآیند.
نایبرییس شورای مرکزی قرارگاه عمار در ادامه با اشاره به این مطلب که زندگی دکتر حسابی که یکی از افتخارهای دانشگاهی است می تواند به عنوان یک الگوی انقلابی مطرح شود، گفت: روحیه دکتر حسابی روحیه انقلابی است. او در محرومیت دانش آموخت و تا آنجا پیش رفت که انیشتین بزرگ علم فیزیک به او لقب پروفسور را داد اما غرب او را ندید و کنار گذاشت. به ایران که آمد در زمان رضا خان قلدر هم ناملایمتی بسیار دید.
پناهیان در پایان افزود: باید برای دکتر حسابی به عنوان یک الگوی انقلابی فیلم ساخت. البته خوشحالم که هنوز فیلمسازی به سراغ این موضوع نرفته است؛ چراکه نگرانم مبادا این الگو خراب شود. هر فیلمسازی که سراغ او می رود باید او را به درستی بشناسد.
نظر شما